Dag 31 Sahagún – Léon

61 km

34 °C

Woensdag 23 juli 2014
Vandaag vonden we het jammer om niet in Nederland te zijn. We begrijpen dat Nederland in diepe rouw is gedompeld vanwege de aanslag op het vliegtuig waarbij zoveel zinloze doden zijn gevallen waaronder heel veel Nederlanders. Op zo’n moment willen wij dan het liefst onder Nederlanders zijn.
Ook wij zijn om 16.00 uur stil geweest en in gedachte bij de getroffenen.

We hebben

imagevandaag de kathedraal van Léon bezocht. De bouwwijze en vooral de kleuren die in de kathedraal zijn gebruikt, zijn bedoeld om de weg naar de hemel uit te beelden. Een wrange gedachte op een dag als deze. De Spaanse TV besteedt er nauwelijks aandacht aan.image
Léon is na Logroño, Burgos en al die andere historische plaatsen het zoveelste juweeltje die we tegen zijn gekomen. Léon kent geen camping, vandaar dat we een hotelkamer hebben op 100 meter lopen van de oude binnenstad.

Oh ja, gisteren in Sahagún nog een mooi staaltje incasseren meegemaakt. Een klein mennekke van ongeveer vijf jaar duwde zijn zusje van twee jaar iets te hard, waardoor zij haar hoofd stootte en begon te huilen. Zijn moeder schreeuwde iets, het mannetje ging krom staan met zijn kontje omhoog, kreeg daar, midden op een plein vol mensen een ferme tik tegen en de kou was uit de lucht.