Dag 8 Châlons-en-Champagne – Arcis-sur-Aube

70 km

32 °C

18 juli 2013

Leukste, mooiste van de dag
Jet: Martin geeft me de mooiste souvenir van de streek die je maar bedenken kunt.
Martin: Het landschap als een lappendeken.

Muziek van de dag:

We zijn om 7.45 uur vertrokken. De camping in Châlons was prima. Een echte passanten camping. Wij waren er al vroeg en in de loop van de middag stroomde de camping lekker vol. De camping ligt redelijk dicht bij de snelweg de A26.2013 zomervakantie 211
Gisteren passeerden we deze snelweg twee keer. Dat is best grappig. Als we daar de volgende keer rijden, volgens mij is het de Route du Soleil, dan zal ik nog wel eens terug denken aan deze dag. (Later bleek, dat ik er naast zat. Deze route naar het zuiden hebben wij nog nooit gereden.) De snelweg was rustig, zoals wij 2013 zomervakantie 195dat kennen van de péage. Vandaag ging onze route langs korenvelden, afgewisseld met maïs, aardappels, een bietensoort en nog iets. Martin heeft een handvol koren geplukt en bij mij achterop de aanhanger gedaan. Een mooier souvenir kan ik me niet bedenken.

Morgen zien we onze kinderen in Troyes. We hadden vandaag in één keer door kunnen rijden naar Troyes, maar wat moeten we dan morgen doen???? Nu hebben we nog een stukje van 30 km voor de boeg en in Troyes staan we al 3 nachten op de camping. Dat is waarschijnlijk genoeg.
We zijn een klein stukje afgeweken van de route. Ongeveer 6 km. Hier verwachten wij geen fietsvakantiegangers. Ik ben benieuwd of dat uitkomt.
Camping is lekker rustig, het water is de grootste herrieschopper. Voor ons helemaal goed. Worden we al oud en saai? Oh ja, nadeeltje: het is hier vergeven van de muggen.2013 zomervakantie 205
Voor nu een chablis, straks uiteten en even ergens op een terras zitten. Een heerlijke avond voor de boeg. Ik kijk uit naar morgen, zien we onze kiendjes weer.

We zijn net terug van uiteten. Martin nam een pizza en ik dacht laat ik een lokaal gerecht nemen, een beetje frites erbij, “Altijd goed”, dacht ik. Het was een soort worstje. Ik had echt trek, en heb het opgegeten, maar lekker was het allerminst.
Martin heeft het ook geproefd, maar begrijpt mij nu niet meer, een huwelijkscrisis is nabij. Naar zijn zeggen smaakt stront nog beter. Over smaak valt dus echt te twisten.