Dag 9 Arcis-sur-Aube – Troyes

33 km

32 °C

2013 zomervakantie 089 - kopie - kopie - kopie

20 juli 2013

Leukste/ mooiste van de dag van gisteren:
Jet: Weerzien met onze kinderen.
Martin: Weerzien met onze kinderen

Muziek van de dag:

Wat hebben we geleerd:
Waslijn meenemen
Spatbordjes op de fietsen

Wat hebben we niet geleerd:
Hoe het is om te fietsen met slecht weer en tegenwind! We hebben 8 dagen gefietst en alle dagen wind mee. Hoe bijzonder is dat!

Deze ochtend hebben we uitgeslapen tot 8.15 uur en alles in orde gemaakt  voor de laatste fietsdag. Vandaag zouden we de laatste etappe fietsen. Echt jammer, maar we keken allebei uit om onze kinderen weer te zien.
Deze dag hebben we weer tussen de graanvelden gereden. Ook dit landschap blijft indrukwekkend. We hebben even stil gestaan bij een ENORME graansilo en geprobeerd om de grootte van zo’n ding op de foto te zetten.
2013 zomervakantie 200Na het laatste klimmetje van vandaag stonden we op een brug over de A27? En hadden we uitzicht over de stad Troyes, ons einddoel van deze vakantie. Genoten van de laatste afdaling en daarna gingen we in één rechte streep naar de camping. Camping municipal de Troyes is mooi, grote plaatsen en er is een zwembadje voor de broodnodige verkoeling. “Zoek maar een plaatsje uit.” Dat hebben we deze week vaker meegemaakt en meestal zijn dat de leukste campings. Wij zijn om 11.30 uur aangekomen. Onze tent stond net en toen meldde Robbin zich dat hij bij de receptie stond. Heerlijk om onze kinderen weer te zien. Even een biertje op de goede aankomst en daarna zijn Florentien, Robbin en Martin hun tent op gaan zetten. Bart viel in slaap in de stoel, dat was zijn “stand” van vandaag.
‘ s Middags hebben we boodschappen gehaald bij de Lidl en om ongeveer 20.00 uur zijn we naar de stad gelopen. Midden in het centrum van Troyes, op la Place à Israel hebben we onder het genot van een live optreden van de Franse Guus Meeuwis lekker gegeten.
De stad met al zijn ( scheve) vakwerkhuizen en zijn kathedraal doet sprookjesachtig aan. De moeite waard om morgen bij daglicht al dat moois te bekijken.2013 zomervakantie 249

Onze fietsvakantie is ten einde en het verslag houdt hier ook op. Wij gaan verder met vakantie vieren, eerst 3 dagen met onze kinderen. Maandag 22 juli rijden zij weer naar huis, want dinsdag moeten zij weer werken. Martin en ik rijden maandag door naar Zuid-Frankrijk. We gaan naar de Drôme. Daar zullen we nog wel fietsen, maar iedere dag terugkeren op dezelfde camping. Dat is toch anders.

2013 zomervakantie 233Deze fietsvakantie was onze generale repetitie voor volgend jaar. Het is ons heel goed bevallen. Helaas moeten we bijna een jaar wachten, maar wij zijn helemaal klaar voor het grote werk in 2014: el camino de Santiago de Compostela, ongeveer 2800 km.