Goed, u laat uw baas nu los…

Vandaag heb ik de laatste dag gewerkt voordat mijn mini sabbatical begint . Je mag het ook een hele lange vakantie noemen, want dat is het uiteindelijk ook. Ik heb mijn to do list afgewerkt en met een voldaan en tevreden gevoel de deur achter me dicht gedaan. Dat duurde langer dan ik had gedacht, maar nu is het goed. Een beetje vreemd, maar wel lekker drukt precies uit hoe ik me nu voel. Ik heb van veel collega’s enthousiaste en hartelijke reacties ontvangen over de reis die Martin en ik gaan ondernemen. Van team Juridische zaken c.s. heb ik zelfs een kleine afbeelding van de heilige Christoffel gekregen, de beschermheilige van de reizigers. Wat een schatten! Overigens kan dat geen kwaad. Per slot van rekening fietsen we zes weken lang over de weg en soms op stukken waar vrachtwagens net iets te dicht en te hard langs je heen razen.

Al met al was mijn laatste werkdag een mooi begin van een veelbelovende vakantie. Ik zou er bijna nog moeite mee krijgen om het werk en de collega’s los te laten. Ik denk dat ik morgen een keer of tien bel en dan krijg ik één van de TIPpers aan de lijn en vraag ik naar Jet. En ooowowoh wat kan ik me verkneukelen op het antwoord….. “Jet is er niet. Zij is weer terug op 18 augustus.” “Wat zegt u?” “Zij is er pas weer op 18 augustus.” “Sorry hoor, de lijn kraakt, ik versta u niet. Kunt u het nog een keer zeggen?” “Mevrouw, Jet is er pas weer op 18 augustus.” YES

Nee, dat ga ik toch maar niet doen. Loslaten is de kunst, wat ik al lastig genoeg  vind. Ook dat is onderdeel van onze reis naar Santiago de Compostela.

Goed. Ik laat de baas nu lossssss.

Ook voor mij (Martin) zit het werken er voorlopig op. Mijn collega’s mogen nog twee weken buffelen voordat ook zij van een welverdiende vakantie mogen genieten.
Aan het eind van de dag heerlijk gegeten met mijn collega’s van de Examencommissie. Wat een heerlijke avond. Enorm gelachen.

Midden in de nacht een whatsapp van Jack, IMG-20140619-WA0004[1]woonachtig in Tilburg “Ben ;#@!%&$*^$ in de trein naar Eindhoven gestapt, maar relax jongen, mooie muziek in de oren en een mooie avond gehad in Den Bosch”. Een beter bewijs van geweldige collega’s en een super avond bestaat niet. Leonne, Jannie, Jack bedankt en dit najaar doen we het inderdaad nog eens dunnetjes over in Leuven.