Goedheid heeft een naam ….

Vrijdagavond hebben we een biertje gedronken in de kantine van de camping.

Klaarblijkelijk was het Kölsche Abend. Een vaste gast uit Köln had de avond georganiseerd inclusief Kölnisch bier voor een euro per glas.

Die avond raken we in gesprek met Rowdy. Rowdy is door zijn ouders vernoemd naar de Rowdy uit de serie Rawhide. Met de naam hield elke gelijkenis tussen de Rowdy’s op. Rowdy uit de serie werd gespeeld door een jonge, afgetrainde Clint Eastwood. Rowdy van de camping was ongeveer 180 kilo (geen grap).

Rowdy nodigde ons uit om samen met andere campinggasten de volgende dag zelfgemaakte pizza’s te eten. Hij bezwoer bij hoog en bij laag dat de porties meer dan voldoende zouden zijn. Nou, als iemand van zijn statuur dat zegt, dan neem ik mijn doggybag alvast mee. Ik vermoed dat Rowdy onlangs een maagcorrectie heeft gehad, want met vijf kleine pizzapunten (waarvan er een van Jet gekregen) was het beurt met de koopman. De rosé vloeide echter rijkelijk en dat maakte alles goed.

Overdag  hebben we niet veel gedaan. Een beetje aan de rand van het zwembad gelegen en meer niet.

Die nacht veel aan Guus Meeuwis gedacht. Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier. Nou laat die meters bier er maar vanaf. Het ging er goed op en ons tentje heeft zich dapper geweerd. Alles droog, niks aan het handje.

Volgende ochtend om 07.00 uur opgestaan, de boel ingepakt en om 08.00 uur zaten we op20140609_090514[1] de fiets. we hadden ons voorgenomen om naar Alstätte in Duitsland te fietsen. Het was 2e Pinksterdag en daar zou wel een bakker open zijn. Niet dus. Gelukkig kwamen we een hotel tegen, waar we een Duits ontbijt hebben besteld. In Duitsland heeft nog nooit iemand van een maagcorrectie gehoord. Je kon alles pakken wat je buikje beliefde en het één was lekkerder dan het andere. Met een dikke buik om 10.00 uur op de fiets gestapt.

In Neede nog even gestopt om en flesje Aquarius te komen bij een benzine station en daarna via Borculo, Ruurlo verder richting huis. Ook in Zelhem nog even gepauzeerd. We hadden beide pijn aan de kont en ik had ook nog gevoelige voeten.

Even voorbij Wehl betrok de lucht. Het werd van grijs naar diep zwart. Ik bedacht me het regenhoesje over m’n rugzak heen te trekken zodat de inhoud tijdens de onvermijdelijke regen droog zou blijven. MIJN RIJGZAK, GVD …. WAAR IS MIJN RUGZAK?

Ik had mijn rugzak in Zelhem laten staan. Dat was althans wat wij dachten. Alles van waarde zat in mijn  rugzak, mijn laptop. mijn telefoon, mijn gopro-camera, mijn bril, mijn geslepen zonnebril en nog veel meer. Een ramp! Ik was zo stom geweest mijn rugzak af te doen en weg te fietsen zonder ‘m op te doen. Tot overmaat van ramp was de batterij van Jet’s telefoon leeg, waardoor we de eventuele hulptroepen niet konden mobiliseren.

Wat te doen. In een duizelingwekkende vaart (28 km/h inclusief aanhanger) zijn we naar huis gereden. Dwars door een enorme stortbui. Zeik en zeiknat thuis aangekomen is Jet gaan bellen en ik ben met de auto teruggereden naar Zelhem. Noppes, niemand had iets gezien en/of gevonden. Ik was er vast van overtuigd, die rugzak zou ik nooit meer terugzien.

Mijn telefoon is van mijn werk. Vermissing moet direct gemeld worden. Ik logde in op mijn emailaccount om de vermissing te melden …… en daar popte het onderstaande berichtje op:

Gevonden!

BEANTWOORDENALLEN BEANTWOORDENDOORSTUREN
markeren als ongelezen

Veni Vidi Fietsie <info@veni-vidi-fietsie.nl>
ma 9-6-2014 11:30
Aan:
Martin Vink;

Hallo meneer Vink,

Volgens heb ik u tas, of de tas van iemand die u kent gevonden?
U kunt mij bereiken op:
06-81…….

met vriendelijke groet,
L. van Uum

Verstuurd vanaf mijn( uw 🙂 )iPad

Goedheid bestaat en heeft een naam. Goedheid heet Lonneke en woont in Neede. Wat een ongelooflijke schat. Ze had m’n rugzak in Neede bij het benzinestation gevonden. En via mijn laptop het emailadres van deze site weten te achterhalen. Vanmiddag ga ik mijn rugzak halen. Dankzij Lonneke kan de reis echt beginnen.